English
Jenna Shamat

Mijn naam is Jenna Shamat, ik ben in 2009 afgestudeerd als klassiek homeopaat aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum.

Voordat ik aan deze opleiding begon was ik op zoek naar een therapie die de totaliteit aan klachten van verschillende aard kon behandelen. Ik volgde diverse opleidingen en cursussen in de alternatieve geneeskunde om een breder terrein aan herstelmogelijkheden te kunnen bieden, zoals voetreflexzone therapie en Bach Bloesemtherapie. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de opleiding tot klassiek homeopaat.

Wat mij in deze geneeskunde vooral aanspreekt, naast haar methode van het behandelen van zowel lichamelijke ziekten als mentale klachten, is de houding die een klassiek homeopaat heeft ten aanzien van zijn/haar patiënt. Een houding die gebaseerd is op een relatie van vertrouwen, gelijkwaardigheid, respect, openheid en betrokkenheid. Er wordt ruim de tijd genomen om een patiënt te behandelen op basis van zijn/haar unieke en individuele ervaring van het totale klachtenbeeld. Voor mij is klassieke homeopathie een geneeskunde waar ik nog steeds met volle overgave mijn passie in kwijt kan: de mens helpen in zijn gehele genezingsproces, ofwel helingsproces. Dus niet alleen de klacht zelf.

Ik ben van Indische afkomst en behoor tot de tweede generatie Indische Nederlanders. Ik ben geboren en opgegroeid in een westers cultuur met een Indische opvoeding. Als kind heb ik veel onbegrip en onwetendheid meegemaakt op het gebied van culturele gewoonten en/of religieuze achtergronden.  Helaas kom ik dit nog vaak tegen. Problemen die deze mensen ondervinden, van wie de roots niet in Nederland liggen, waardoor er innerlijke conflicten kunnen ontstaan die weer psychische of lichamelijke klachten veroorzaken.

In 2004 ben ik in contact gekomen met Alize Timmerman als gast docente op de academie. Zij inspireerde mij door de wijze waarop zij haar kennis en kunde in haar vak overbracht. Sindsdien was ik met regelmaat op het Hahnemann Instituut te vinden, heb er mijn praktijkstage gedaan en volgde daarnaast nauwgezet de ontwikkelingen in de C4-homeopathie. Met deze methode heb ik in de praktijk de ervaring mogen opdoen dat velen hierdoor een helingsproces aangingen bij het vinden van hun eigen individualiteit in en met hun huidige leefomstandigheden.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk: 06-51 60 64 57

Telefonisch spreekuur van 13:00 tot 13:30 uur, of laat een bericht achter. U wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld.

Meer informatie kunt u vinden op mijn website: www.klassiekehomeopathie-jennashamat.com

Tevens kunt u mij bereiken op: 06-51 60 64 57.

Klachten: Als u een klacht heeft kunt u deze natuurlijk altijd met mij bespreken. Als we er samen niet uitkomen dan kunt u deze melden aan https://www.nvkh.nl/over-ons/klachtenafhandeling-nkvh, of leest u de folder over klacht registratie op https://www.nvkh.nl/media/org/c94969f7e1b942925d66b20e1212ac96.pdf

Beroepsvereniging NWP: P-1551
RBCZ: 709234R
SHO: 119586-117850
Kamer v koophandel: 27366285
AGB-zorgverlenerscode: 90-040159
AGB-praktijkcode: 90-18593
Tuchtrecht: KAB en TCZ