English
Wiet van Helmond

Als kind uit een familie waarin diverse alternatieve geneeswijzen een prominente rol speelden was het niet heel vreemd dat ik al op jonge leeftijd de keuze maakte homeopathie te gaan studeren. Met bijna onbegrensde passie stortte ik me in 1995 op de studie aan de Academie voor Natuurgeneeswijzen in Hilversum alwaar ik in 2000 met succes examen deed om vervolgens een van de jongste homeopaten van Nederland te worden.

Al tijdens mijn studie raakte ik gefascineerd door de vele stromingen en nieuwe ontwikkelingen in de homeopathie en was dan ook al vaak voor lezingen en seminars op andere opleidingen te vinden. Hierdoor kwam ik, tijdens een van haar lezingen in Amersfoort, in contact met Alize Timmerman en de C4 homeopathie. Haar passie voor het vak, haar socratische manier van onderwijzen en de combinatie van homeopathie en (ontwikkelings)psychologie resoneerden sterk met mijn eigen wensen en ideeën over het beoefenen van het vak. Dit had tot gevolg dat ik regelmatig op het Hahnemann Instituut te vinden was en gretig alle kennis tot mij nam.

In de laatste jaren heb ik vooral geleerd dat het vak van homeopaat geen afgebakend terrein is. De overlap met ontwikkelingspsychologie, psychotherapie, systeemopstellingen, botanie, natuurkunde, Jungiaanse psychologie en tal van andere theorieën is zo groot dat ik het vak tegenwoordig veel ruimer zie. Deze erkenning heeft tot gevolg dat de groeimogelijkheden ook veel groter zijn geworden. Zowel voor mijzelf als therapeut als voor het vak zelf en natuurlijk voor de cliënt. Vanuit het ruime aanbod van manieren waarop homeopathie ingezet kan worden is een goede individuele afstemming van belang zodat bekeken wordt welke middel het beste past bij de betreffende patiënt. En hier ligt mijn persoonlijke kracht.

Voor vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk: 06-49 92 90 31

Telefonisch spreekuur van 13:00 tot 13:30 uur of laat een bericht achter. U wordt dan z.s.m. teruggebeld.

Emailadres Wiet van Helmond : wiet@hahnemanninstituut.nl

website: www.c4-homeopathy.nl

Klachten: Als u een klacht heeft kunt u deze natuurlijk altijd met mij bespreken. Als we er samen niet uitkomen dan kunt u deze melden aan https://www.nvkh.nl/over-ons/klachtenafhandeling-nkvh, of leest u de folder over klacht registratie op https://www.nvkh.nl/media/org/c94969f7e1b942925d66b20e1212ac96.pdf

KvK nummer : 172.53393
NVHK nr. : 07-0961
RBCZ Licentie nummer 170176R
AGB Zorgverlenerscode 90027693
AGB-praktijkcode 90006639