English
Instituut voor opleiding & ontwikkeling in Klassieke Homeopathie

Nascholing-scholing 2018-2019

Het Hahnemann Instituut Nederland is een Bij en Nascholings-instituut voor klassieke homeopathie. Sinds de tachtiger jaren verzorgt het instituut onder leiding van Alize Timmerman training voor klassiek homeopaten, met het accent op praktijkgericht leren in een veilige, prettige sfeer. De cursist wordt gestimuleerd in zijn/haar verdere ontwikkeling als homeopaat met een open en alerte houding. Bij de nascholing van het instituut wordt gebruik gemaakt van zowel analytische, systematische en intuïtieve homeopathie. De ''sensation methode' is geintegreerd in de lessen en is onderdeel van de traditionele Homeopathie van Samuel Hahnemann.


Alize Timmerman is bekend geworden door de diepte anamnese, waarbij het vinden van het middel bij de verstoorde vitaliteit het belangrijkste uitgangspunt is. Het instituut laat zich daarbij inspireren door een breed scala aan mogelijkheden die de  klassieke homeopathie biedt.

Het Hahnemann Instituut ontwikkelde een aantal nieuwe homeopathische middelen en werkt hierbij  samen met een aantal opleidingen in andere landen. Doordat jaarlijks een aantal docenten, verbonden aan deze opleidingen, lesgeven op het Instituut, worden de opleidingen aan het Instituut in een internationaal kader geplaatst en wordt een intensieve uitwisseling van ideeën tussen de studenten en homeopaten uit andere landen bevorderd. Om het internationale karakter van het instituut te benadrukken wordt elk jaar een Internationaal Seminar georganiseerd. De lessen zijn uitsluitend bedoeld voor afgestudeerde homeopathen en artsen.

Seminar 24+25 May 2019 - The journey of the stone towards authenticity

Crystal and Psyche: Wiet van Helmond and Alize Timmerman

The (gem)stones teach us a lot about the systems in which we live and work. They help us to disconnect us from the roles we allocated during our life and helps us to move forward on our individual path.
Thanks to the insights of Michael Gienger and Peter Tumminello, we have a better insight  of the different crystal structures.

This helps us not only in choosing a stone but also gives us a better understanding of all the remedies of the periodic system. We learn to think and to understand which crystal structure we can be.
Which crystal structure can heals our basic and from there to regains vitality.

We're going to feel which crystal form suits us, which stone suits us and will heal us.
We will do "short constellations" and small "provings". So we can experience the healing power and energy of the stones.

We will learn to use our female intuitive side. We will work with the colors of the stones.
We will look at family structures and learn to see in which structure we are stuck, and how to bring it in movement.

We will experience which Gems can bring us our vitality and beauty and restore connections. We will also discuss Pink Rose. We will discuss some chronic cases i.e. cancer, depression and hormonal problems.

 

For both days € 160,00 coffee, tea, biological soup with bread and fruit included.

Subscribe direct hin@hahnemanninstituut.nl  or by calling +31 703280862.

Hahnemann Instituut Nederland

Jan van Nassaustraat 111
2596 BS Den Haag
Telefoon : +31 (0)70 3280862

Payments on bank account NL86INGB0002458683  Hahnemann Instituut, Den Haag, please enter name and date of the seminar.No restitutions within 14 days of the seminar.

 

Extra lesdag 

12 April - Aging (Let op Engels gesproken)

Jij gezond je Client gezond.

De leefomstandigheden zijn in het westen van zo'n aard dat we inmiddels gemiddeld hoge leeftijden bereiken. Dit betekent ook dat we problemen en symptomen tegenkomen
die in de Kentiaanse tijd aanzienlijk minder voorkwamen (denk aan Alzheimer, Parkinson en andere dementiebeelden, prostaatproblemen, etc.) maar ook komen we vaak in een leeftijd die persoonlijke wijsheid, ervaring en accepterend vermogen meebrengt die eerder niet voor iedereen voorhanden was. Op deze dag gaan we kijken naar de middelen en trituratielagen die horen bij deze processen.

Ab Straatman verdiept zich al enige jaren in" Long livety": Zie hier zijn waarneming:

Homeopaten en andere therapeuten binnen de natuurlijke geneeskunst blijken niet zo goed voor zichzelf te zorgen.
Vergeet niet dat onder onze reguliere collega's 1 op de 10 huisartsen en specialisten aan een verslaving lijden - naar eigen zeggen door de zwaarte van hun werk. Een onplezierig hoog percentage laat zich daarnaast thuis niet van hun beste kant zien.
Even kort door de bocht: ook homeopaten worden niet zo oud als je zou denken. Plus de nodige collega’s sterven aan kanker. Dit gegeven ligt ons al een tijd na aan het hart.
Daarom organiseert het Hahnemann Instituut als eerste in Nederland een symposium over dit onderwerp. Sprekers zijn Ab Straatman, Alize Timmerman en Yusuf Erskine en Wiet van Helmond. De dag is uiterst praktisch van aard. Geen lange verhalen over goed en fout.
Alles to the point en praktisch en op de persoon gericht. Je gaat naar huis met een pakket aan informatie waar jij zelf desgewenst baat bij hebt en waar je veel mee kunt, richting je cliënten.
In de moderne natuurgeneeskundige praktijk kun je nu niet meer zonder een lifestyle programma. Daar heb je er wel kennis en inzicht voor nodig. 
Zo komt o.a. aan bod het belang van detoxificatie in onze nogal toxische wereld, op welke gebieden dat het meest nodig is, en hoe dat het meest effectief te doen. 
En: wat kan homeopathie doen op het gebied van anti-aging en detoxificatie.
Ook wordt behandeld welke stappen in je leven en dat van je patiënten het meest effectief zijn als het gaat om het verhogen van jouw 
gezondheids- en geluksfactor. En niet te vergeten voor wie er zin in heeft: een paar deelnemers kunnen een flitsconsult doen met de sprekers (in het openbaar) 
waar binnen tien minuten enige op maat gemaakte, essentiële adviezen verstrekt worden. Wees welkom en laat je verrassen.

 

 

Deze lesdag valt buiten de opleiding Lifestyle en Homeopathie en is als losse lesdag te boeken.

 

 

Inspirerende lesdagen en ont-moetingen 2018-2019

Opleiding Lifestyle en Homeopathie

28 september 2018

Vitalitet in relatie tot je bron: de maan, menstrautiecyclus en menopauze

2 november 2018

Creatie en co-ceatie van het moederschap

14 december 2018

Liefde en ongeconditioneerde liefde

18 januari 2019

Trauma en verdriet

1 maart 2019

Transformatie

29 maart 2019

Het pad van de ziel

24 en 25 mei 2019

De vreugde van het Vrouw en Man zijn

Voor nadere informatie zie lesdagen en seminars

De Kosten voor de 8 lesdagen zijn € 600,00 inclusief koffie/thee, soep en fruit.

Dit aanbod is alleen geldig bij betaling van het bedrag ineens voor 15 september 2018

Losse lesdagen € 100,00.

Aanmelding: door rechtstreekse aanmelding bij het instituut (email hin@hahnemanninstituut.nl) of telefonsiche opgave op nummer: 070-328.08.62. De lessen zijn erkend door NVKH, NOKH, NWP. Bij de  AVIG is erkenning aangevraagd. De lessen zijn inclusief biologische soep koffie thee.

Lestijden: 9.45-17.15.

 Hahnemann Instituut Nederland

Jan van Nassaustraat 111
2596 BS Den Haag
Telefoon : +31 (0)70 3280862+31 (0)70 3280862 

Betaling op rekening NL86INGB0002458683 tnv. Hahnemaninstituut, Den Haag ovv je naam en data van het seminar. Geen restitutie bij afzeggen binnen 14 dagen voor de aanvang van het seminar.

Door aanmelding gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en inschrijfvoorwaarden van het Hahnmemann Instituut.

Algemene Voorwaarden Hahnemann Instituut Nederland
Inschrijfvoorwaarden Hahnemann Instituut Nederland

datum

docenten

onderwerp16 Januari 2015

17 januari 2015

Alize Timmerman

Petra Stam

Heling en het ontwakende  van het vrouwelijke

13 februari 2015

Alize Timmerman

Immuunsysteem en vatbaarheid voor ziekten: de Biochemie van emoties.

21 maart 2015

Didier Grandgeorge

Kinderziekten en ontwikkelingfasen

22 maart 2015

Didier Grandgeorge

Kinderziekten en ontwikkelingfasen

17 april 2015

Alize Timmerman

Psychiatrie en lichamenlijke klachten

29 mei 2015

Alize Timmerman

Kosmologie en de uranium-lanthanide serie

 

26 27 28 29 3026 27 28 29 30  juni

 

Alize Timmerman en gastsprekers

 

Plants: International Seminar